תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא כי האתר מאובטח ומעודכן כל העת בטלאי אבטחת המידע המשוחררים לתבניות ולתוספים בהם בעל האתר עושה שימוש. כמו כן, במקרה של פריצה לאתר, על מקדם האתרים לוודא כי הפוגען זוהה, האתר נוקה, אמצעי הגנה הוטמעו למניעת חזרת הפגיעה, ואז לפנות לגוגל עם בקשת בחינה מחדש של האתר, במטרה להחזיר אותו לאינדקס בצורה המהירה והיציבה ביותר.
שיעור ההקלקה הינו היחס שבין מספר הגולשים שהקליקו על הקישור ובין כלל הגולשים שהקישור הוצג עבורם.
לפני הכל, עשהאל בעיניי דוגמא למקצועיות ומצוינות. ואני מעריך את העשייה שלו.קניתי מעשהאל כמה פעמים קישורים והופתעתי לטובה!
לאחר בדיקת המיקומים בכלים הרלוונטיים, אנחנו אמורים לקבל מושג מה המצב הנוכחי של האתר מבחינת תוכן ומיקומים.
למי שזה מעניין אותו, יש פה סרטון רשמי של גוגל המכיל הסבר מאד בסיסי (באנגלית) על איך גוגל עובד:
תוכן הינו פקטור משמעותי ביותר בכל תהליך קידום אורגני של אתר אינטרנט. ברור לכל, כי בלי בסיס תוכן איכותי אתר, בטח בתחומים תחרותיים, לא יוכל להתקדם.
יתרה מכך, מנוע החיפוש של גוגל יכול לנקוט בפעולה ידנית נגד אתר שנפרץ והבעלים שלו לא read more טיפל כראוי בסיבות השורש שהובילו לפריצה, ולהסיר את עמודי האתר מן האינדקס עד להודעה חדשה.
כמו כן, ייתכנו מצבים שבהם ישתמש המקדם דווקא בהפניה מסוג אחר, כזאת שתאותת למנוע החיפוש שאין עוד טעם בקישור ובדף שאליו הפנה, וכדאי יהיה להסיר אותו מן האינדקס.
כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.
חשוב יהיה להבין שתהליך קידום אתרים יכול להתבצע גם באמצעות פגיעה בקידום שמבצעים המתחרים.
בכל אופן, מעבר על המדריכים באתר יועיל לכם בין אם תבחרו להמשיך בקורס פרונטלי ובין אם לא.
המענה לכל השאלות האלו, ועוד שאלות רבות אחרות צריך למעשה להיגזר מתוך האסטרטגיה העסקית: איזה עסק אני רוצה להיות? עסק שמספק ידע או שירותים?
מדוע המושג הזה קשור בקידום אורגני של אתרים? משום ששיעור ההקלקה של גולשים הוא, ככל הנראה, גם פרמטר של מנועי החיפוש בדירוג של אתרים בדף תוצאות החיפוש. חשבו על זה: אם לגולשים מוצגת תוצאת חיפוש במנוע החיפוש עבור שאילתא שביצעו ורבים מהם בוחרים שלא ללחוץ עליה, יכול מנוע החיפוש לחשוב שהיא אינה נותנת מענה לצרכים של הגולש, ואז לדרג אותה במקום נמוך יותר במורד תוצאות החיפוש.
אז איך להיות מקדם אתרים בגוגל מבלי להיעזר בחברות קידום או במקדמי אתרים, הדבר תלוי בעיקר בעצמכם, ברמת ההשקעה שלכם, בזמן הפנוי וכמובן במוטיבציה שלכם!